Törzsadatok importálása táblázatkezelőből

 

Törzsadatok importálása táblázatkezelő programból

Ez az oldal már elavult.

A partnerek és a termékek már közvetlenül is importálhatók CSV fájlból a partnerek, illetve a termékek listája alatti Egyebek gombra kattintva.

A partnerek és a termékek ugyanígy közvetlenül exportálhatók is a programból CSV fájlba.

Az importáláshoz ugyanazt a formátumot kell használni, ahogyan az exportot is menti a program.

Nem kötelező, hogy minden oszlop szerepeljen az importálandó CSV fájlban.

Bővebb információért olvassa el a Súgó Partnerek és termékek/szolgáltatások adatainak exportálása, importálása fejezetét.

A Clear Admin Számlázó program a partnerek és termékek adatait egy könnyen előállítható XML formátumú fájlból tudja beolvasni. A formátum részletes leírása a számlázó program súgójában található.

Az alábbiakban arra adunk példákat, hogy a táblázatkezelő programunkban eltárolt partner- vagy termékadatokból hogyan tudunk a számlázó programmal importálható formátumú XML fájlt előállítani?

Partnereinek importálásához a Bővített partnertörzs modulra, Termékeinek/Szolgáltatásainak importálásához pedig a Bővített terméktörzs modulra lesz szükségünk.

Az alábbiak közül töltse le az Önnek kellő fájlt és nyissa meg táblázatkezelőjével:


Az adatok szerkezete a fájlban

A XML-ben az adatokat úgynevezett jelölőelemek (nyitó- és záróelem) fogják közre. A nyitóelemet '<' és '>', a záróelemet pedig '</' és '>' határolja. Például a terméknév elem így néz ki:

<PRODUCT_NAME>Szalmakalap</PRODUCT_NAME>

Ezért a táblázatot úgy kell kialakítani, hogy minden adatot tartalmazó oszlop elé és mögé teszünk egy-egy oszlopot a nyitó- és záróelemekkel.
A jelölőelemek teljes listáját a program súgójában találja a Webáruház illesztése a programhoz fejezetben.

Az importálás menete

A táblázat elkészítése után .csv fájlba mentsük az adatokat. Mentéskor a CSV szűrőt úgy állítsuk be, hogy a karakterkészletet Unicode (UTF-8) legyen. Mezőelválasztó és szöveghatároló karakterek nem kellenek, tehát azokat töröljük ki.
Ezután a számlázóprogramban a Webáruház menüben válasszuk ki a megfelelő importálási módot. A "Megnyitás" ablakban a Fájltípus szűrést „Összes fájl”-ra állítva válasszuk ki a korábban elmentett .csv fájlt.